Aktiviteetit

Tyttö metsässä.

Luontoon mökiltä

Tutustu tarkemmin →

Näätähiekan hiekkaranta.

Huuhkaja ja Älänteen alue

19 kilometriä merkittyjä polkuja →

Lapsi ratsastaa hevosella.

Korpisen kaviokerho

Maastovaelluksia hevosilla →

Luontoon suoraan mökiltä

Sillankorva -mökki sijaitsee aivan Korpinen -järven rannalla. Luonto on lähellä mökkiä ja sieltä on helppo lähteä metsälenkillä tai ottaa marjasanko sekä sienikori mukaan.

Mökin vuokraan kuuluu soutuvene (Näpsä 480). Lisäksi vuokraamme veneeseen sähköperämoottoria akkuineen sekä talvisin lumikenkiä ja liukulumikenkiä. Meiltä saat vuokrattua myös läskipyöriä sekä SUP-lautoja. Rentoihin hetkiin on tarjolla ulkoporeallas touko-lokakuussa.

Järvessä on hyvä kalakanta ja mökkirannassa voi vaikka onkia. Mökiltä löytyykin pari onkea.

Suurelta terassilta on mukava ihailla järvimaisemaa tai vaikka grillailla. Toki terassilla voi nauttia vaikka aamukahvit ja lueskella kaikessa rauhassa hyvää kirjaa.

Talvisin järvellä voi muun muassa pilkkiä, mutta vauhtia kaipaavat voivat suunnata Tahkon hiihtokeskukseen. Mökiltä Tahkolle on jääteitse noin 23 kilometriä ja maanteitse noin 45 kilometriä. Siilinjärveltä löytyy puolestaan Kasurilan hiihtokeskus.

Lähialueen käyntikohteet

Lähialueella sijaitsee muun muassa upeita luontokohteita. Lapinlahdella matkailua on kehitetty erityisesti kulttuurimatkailuna.

Itetaiteilija Romurinsessan kesänäyttely Onnelassa kesällä 2023

Itetaiteilija Romurinsessan eli Marjut Kauppisen Satumaa ITE-taidenäyttely Onnelan ympäristössä kesä-elokuussa 2023 avoinna sunnuntaisin 10-14.00 tai sopimuksen mukaan. Romurinsassan Onnela noin 5 kilometrin päässä Sillankorva -mökistä. Lisätiedot löydät täältä (facebook.com)

Korpiteatteri kesällä 2023

Harrastajateatteri Korpiteatteri esittää kesällä 2023 Ulla ja Eero Schroderuksen käsikirjoittaman ja Pekka Räsäsen ohjaaman Mopo -näytelmän. Teatterille on matkaa Sillankorva mökiltä noin 4 kilometriä. Lisätiedot ja esitysajat (korpiteatteri.fi).

Tanssit kesällä Jumisen maamiesseurantalolla

Jumisen maamiesseura järjestää tansseja pitkin kesää maamiesseurantalolla. Kesällä 2023 tansittavat muun muassa Janne Tulkki ja Rainer Bollström.

Kesällä 2023 maamiesseurantalolla toimii myös kesäkioski 6.7.-8.7. sekä 13.-15.7. klo 14.00-20.00.

Lisätietoja ja tanssikalenterin löydät täältä (www.jumisenmms.fi/).

Voit lukea Lapinlahden kunnan alueen kohtaista lisää täältä (lapinlahti.fi).

Huuhkajan luontopolku

Sillankorva -mökiltä on noin 10 kilometriä Huuhkajan ja Älänteen alueille. Alueelta löytyy yhteensä 19 kilometriä merkittyjä reittejä.

Huuhkajan kierros on noin 6 kilometriä pitkä luontopolku. Polun varrelta löytyvät Vongankoskella ja Huuhkajanniemessä laavu, tulentekopaikka ja kuivakäymälä.

Tarkemmin Huuhkajan kierrokseen voit tutustua täällä (pdf)

Älänne

Näätähiekan hiekkaranta

Älänteen alue on Sillankorvalta noin 10 kilometrin päässä. Älänne järven rannnalla, Näätähiekalla on upea hiekkaranta.  Pitkä, suoraviivainen hiekkaranta ja puhdas vesi takaa mieluisan rantaelämyksen. Näätähiekan palveluihun kuuluvat uimakopit, tulentekopaikka, kuivakäymälä ja pysäköintialue. Virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. Näätähiekalle pääsee myös Huuhkajan kierrokselta yhteyspolkua pitkin ja alueella merkittyjä reittejä 19 kilometriä.

Tiilikka -joki virtaa myös Älänteen alueella, joka on hyvä kalastusjoki.

Lisätietoja Älänteen alueesta löydät täältä (luontoon.fi).

Korpisen kaviokerho

Henkilö ratsasmassa umpihangessa.

Korpisen Kaviokerho on pieni 5 hevosen maalaistalli noin 6 kilometrin päässä Sillankorva mökistä. Tallilta voi varata esimerkiksi räätälöidyt maastovaellukset laavupysähdyksellä. Lue Korpisen kaviokerhosta tarkemmin täällä. (hopoti.com)

Näätähiekan uintipaikka

Näätähiekan hiekkaranta.

Uinnista pääsee nauttimaan upeilla hiekkarannoilla, joissa riittää pituutta lukuisille auringonottajille. Näätähiekalta löytyvät uimakopit, tulentekopaikka, kuivakäymälä ja pysäköintialue. Ei virallinen uimaranta. Näätähiekka on noin 12 kilometrin päässä Sillankorva mökiltä.

Syvä-Kankaisen uintipaikka

Lapsi uimassa.

Kirkas vetinen järvi. Rannalla pukukopit, puucee ja katettu tulipaikka. Uimaan pääsee myös laiturilta. Syvä-Kankaiselle matkaa mökiltä noin 15 kilometriä.

Tiilikkajärven kansallispuisto

Lapsi hiihtämässä Tiilikkajärven kansallispuistossa.

Tiilikkajärven kansallispuisto on upea kohde kaikkina vuodenaikoina. Syksyllä sen värit hehkuvat lämpöä, kun järvi-, harju- ja suomaisemat pukeutuvat ruskaan. Talvisin puisto on hieno hiihtokohde. Sillankorva mökiltä kansallispuistoon on noin 45 kilometriä. Lue lisää Tiilikkajärven kansallispuistosta (luontoon.fi).

Kiparin ulkoilualue

Maisemaa Kiparilta.

Kesällä alueella voi patikoda Kiparin kierroksella, tutkialuontoa, ihailla näköaloja Kiparinvuoren 14 metriä korkeasta näkötornista tai nauttia metsän antimista. Talvella rinteillä voi patikoida lumikengällä tai laskea pulkalla tai lumilaudalla erillisellä mäenlaskureitillä. Kiparille mökiltä noin 30 kilometriä. Lue lisää Kiparin alueen mahdollisuuksista (rautavaara.fi).

Kotaharjun näköalatorni ja ulkoilualue

Kotaharjun näköalatorni.

Alueella 20 metrinen näköalatorni. Kesäviikonloppuisin tornin alakerrassa toimii kioski. Alueella myös luontopolkuja. Lue lisää Kotaharjusta (kylaan.fi).

× Laita meille viestiä WhatsAppilla